agenda

De Transitie Motor 14: Over duurzame inclusiviteit

19 jun, 2020

 
Deze vrijdag spreken we in de veertiende online co-creatieborrel over duurzame inclusiviteit. Dat is inclusiviteit die altijd op de agenda staat en blijft staan, waarbij diversiteit geen afvinklijstje is, met de aanwezigheid en waardering van alle stemmen.
 
Doe mee!
Log vrijdag 19 juni om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; wel handig er iets eerder te zijn om te checken of je audio en beeld werken)!
 
Over het veertiende gesprek
In de gedrevenheid en aanpak van beide sprekers, Fatima Akchar en Riiziane Golamun staan praktische toepassing en persoonlijke transitie centraal. Ze opereren binnen de grote context van wereldvrede door erkenning en waardering van iedereen door iedereen. Fatima en Riiziane zetten aan om zelf in beweging te komen door uit te vinden welke rol(len) je kan pakken. Riiziane gebruikt hier onder meer ‘nuggets’ voor, en Fatima laat ons ervaringen met uitsluiting doorvoelen: onder welke omstandigheden vond dat plaats, hoe was dat voor je, en wat geeft dat je voor inzichten? Wat is de verbinding tussen duurzaamheid en duurzame inclusiviteit? We nemen een duik in het diepe om er samen weer verfrist uit te komen.
 
Over Fatima Akchar  
Ik droom van een wereld waar het begrip ‘wereldvrede’ tot uiting is gekomen. Mijn persoonlijke missie is om hier een steentje aan bij te dragen. Dit doe ik middels het Rolmodellen Bureau. Met mijn bureau zet ik in op het verhogen van het collectief bewustzijnsniveau. Vanuit het Rolmodellen Bureau brengen we vraag en aanbod van kennis bij elkaar. Als transformatie-coach en -consultant draag ik bij aan het verhogen van het individueel bewustzijnsniveau.
 
Wat drijft mij? Eenheid! Het geloof dat elk individu, en elke daad en hartenwensgedachte er toe doet en het collectief bewustzijnsniveau creëert. Ik geloof dat we in de kern allemaal hetzelfde wensen: een gelukkig leven. We leven in overvloed en alle kennis is beschikbaar. We zouden niet hoeven te vechten voor eten en veiligheid wanneer we bewust zijn van het ego en het hogere zelf. Ik word gedreven deze kennis tot me te nemen en te delen, en mensen te helpen dit toe te passen in het alledaagse leven. Kortom, van kennis toegepaste kennis maken. 
 
Over Riiziane Golamun
“To honor a person is to honor their story”
 
Mijn naam is Riiziane Golamun ik ben een creatieve denker en bevlogen bestuurskundige met een passie voor duurzame inclusiviteit. Geraffineerd en gevormd door mijn roots uit vier continenten met een passie voor innovatie in denken en doen reflecteer ik over het Nederland van (over)morgen.
 
Opgegroeid in een gemarginaliseerde hoek van de samenleving ben ik vaak gestruikeld over onze collectieve blinde vlekken en onbewuste vooroordelen. De helende werking van woordkunsten uit de Afro-Amerikaanse literatuur werden al vroeg belangrijk in mijn strijd voor inclusie.
 
Kill your darlings: Sinds 2018 ben ik bezig met het geven van speeches en designsessies om draagvlak te creëren om te breken met (onze bijdrage in) het gebrek aan diversiteit en inclusie. Op 1 september lanceer ik mijn online magazine “Bang that Table, a Memoir of Strength”. Hierin deel ik verhalen van rolmodellen van kleur in binnen- en buitenland. Mijn droom is dat elke jonge man en vrouw een online platform heeft waar inspiratie en kracht uit de lessen van rolmodellen in alle geuren en kleuren zichtbaar worden. Ik wil werken aan rolmodellen voorbij entertainers en het losbreken van mentale beperkingen. Mijn grootste heikelpunt is het werken buiten de bestaande allianties en over de grenzen van sociale klassen en etniciteit.
 
In de transitie motor wil ik de heikelpunten, de groeipijn van identificatie met diversiteit en inclusie van de aanwezigen ophalen. Verder ben ik actief in de Black Lives Matter beweging en de studentenbeweging. “I am not here just to occupy space, I am committed to create it.”
 
… maar wat hebben we besproken tijdens het vorige gesprek?
Lees hier Sjoerd Kluivings reflectie: Transitie Motor reflectie 12 juni
 
Doe je mee?
Wie nodig jij deze keer uit om mee aan te sluiten? Denk ook eens aan mensen buiten jouw gebruikelijke kring – wie zou je dan meenemen?
 
Log vrijdag 19 juni om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Namens het coördinatieteam Transitie Motor:
Jelleke de Nooy van Tol, Sjoerd Kluiving, Marieke Verhagen en Esther van Eijk
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.