agenda

Elkaar nodig: hoe minor-studenten jouw sociale onderneming verder kunnen helpen

24 aug, 2020

 
Heb je een sociale onderneming of een start-up en zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij een duurzaamheids- of impact-vraagstuk? Dan heb jij misschien precies de uitdaging waar Erasmus-studenten van de minor ‘New Economic Thinking & Social Entrepreneurship’ in september hun tanden in willen zetten. Schrijf je voor 24 augustus in voor deze samenwerking!
 
Update: de inschrijving is verlengd tot 24 augustus.
 
Gezocht: transformatieve ondernemers en sustainability start-ups
Worstel jij ook met vragen als ‘Hoe maak ik een businessmodel met transformatieve impact?’, ‘Hoe kan mijn onderneming bijdragen aan een duurzame wereld?’ en ‘Hoe word ik radicaal innovatief?’ Dan zijn we op zoek naar jou als partner voor de minor ‘New Economic Thinking & Social Entrepreneurship’ van DRIFT en het Impact Centre Erasmus (ICE).
 
Jouw nieuwe adviespartner: de minor-student
Van 1 september tot 6 november 2020 gaan voor deze minor studenten in groepjes aan de slag met een uitdaging van een sociale of impact-gedreven onderneming als de jouwe. Aan het einde van de cursus is er een pitch-evenement, waarbij de teams studenten een oplossing voorleggen aan ‘hun’ ondernemers en de docenten. Deze oplossing wordt gevoed door het kritisch transitie-perspectief dat de studenten tijdens de minor opdoen.
 
Meedoen gaat zo
Vul voor 31 juli 2020 dit formulier in: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScK2DwEskCDXt1qEVSXlYWMv8mINA7Sozgfwao-gGHPtAUKKw/viewform. Je hoort uiterlijk 26 augustus of jouw vraagstuk is geselecteerd. Als dat zo is, vragen we je om een video van 2 minuten te maken waarin je vertelt over je onderneming en de vraag die je hebt voor de studenten. Eind juli geeft de Erasmus-universiteit uitsluitsel of de cursus op locatie of online is, ivm corona.
 
Over de minor
In deze minor verkennen studenten economische toekomstpaden door kritisch te kijken naar en te debatteren over maatschappelijke transities, impact en sociale ondernemingen. De minor nodigt uit tot reflectie op alternatieve economische modellen en de grenzen daaraan, en leert studenten samenwerken met ondernemingen op een vernieuwende manier. zie voor meer informatie de (Engelstalige) cursusomschrijving van de minor.