Uitverkocht: Lezing Dougnut Economics door Kate Raworth
09 jan, 2018Kate Raworth, één van ’s werelds meest toonaangevende denkers over duurzame ontwikkeling, economische rechtvaardigheid en de regeneratieve stad, komt op 9 januari naar De Dépendance voor een lezing over haar internationale bestseller Doughnut Economics.
Onder de invloed van economische modellen heeft er een wereld kunnen ontstaan waar extreme armoede naast extreme en groeiende rijkdom bestaat, en waar onze ecosystemen zo snel degraderen dat ieders toekomst bedreigd wordt. Kan dit tij nog worden gekeerd?
De Britse topeconoom en onderzoeker Kate Raworth, auteur van de internationale bestseller Doughnut Economics, pleit voor een radicale heroverweging van de fundamenten van de economische wetenschap: ze identificeert de 7 manieren waarop ons huidige economische denken ons op een dwaalspoor heeft gebracht en tekent de routekaart die kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen wordt voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van de planeet.
Kate Raworth is werkzaam voor het Environmental Change Institute van de Universiteit van Oxford en het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Haar werk over de ‘donuteconomie’ vond gehoor bij een grote groep duurzaamheidsdenkers, politici en activisten: van de Algemene Vergadering van de VN tot de Occupy-beweging. De Britse krant The Guardian doopte haar tot de ‘John Maynard Keynes van de 21ste eeuw’ en de Groene Amsterdammer noemde Raworth ‘de nieuwe Piketty’.
Naar aanleiding van het verschijnen van de Nederlandse editie van haar boek ‘Donuteconomie, in zeven stappen naar een economie voor de 21ste eeuw’ heeft VPRO Tegenlicht op 26 november een volledige uitzending aan Raworths ideeën gewijd. Op 9 januari brengt ze een exclusief bezoek aan De Dépendance als onderdeel van haar Europese boektour, in samenwerking met DRIFT. Door overweldigende belangstelling is de lezing helaas uitverkocht, maar we houden je heel graag op de hoogte met live updates via Facebook, Twitter of LinkedIn!
Deze lezing wordt georganiseerd door De Dépendance in samenwerking met DRIFT en Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Dit programma is onderdeel van het project ‘Research by Debate’ en wordt gefinancierd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Gemeente Rotterdam, de Erasmusstichting, de Fleur Groenendijk Foundation, en STOER.
Volg ons