agenda

Dus Wat Gaan Wij Doen Festival

09 feb, 2019

Ga aan de slag met jouw toekomst in de wereld van morgen op het Dus Wat Gaan Wij Doen Festival: het duurzaamheidsfestival voor iedereen die in actie wil komen om klimaatverandering terug te dringen.

Dus Wat Gaan Wij Doen is een transmediale campagne om met zoveel mogelijk mensen aan de slag te gaan met het klimaatprobleem. De initiatiefnemers zoeken het samen uit, nodigen iedereen uit om mee te doen, moedigen elkaar aan en delen de lessen.

Het Dus Wat Gaan Wij Doen neemt bezoekers mee op deze reis, langs de belangrijkste onderwerpen van het klimaatprobleem. Door middel van inspirerende sprekers wordt in beeld gebracht hoe anderen werken aan een nieuwe, duurzame wereld. Workshops helpen je direct aan de slag te gaan met jouw toekomst in de wereld van morgen.

Tijdens het onderdeel ‘Professors Preken’ leggen experts bovendien uit hoe het nou precies zit. Wat is de zin en onzin, waar zit het probleem en welke oplossingen zijn er? Ook DRIFT-onderzoekers vertellen, vanuit systeemperspectief, hoe jij kunt bijdragen aan oplossingen: onderzoeker en adviseur Sophie Buchel bespreekt hoe mobiliteit en reizen duurzamer kunnen worden ingericht, en senior onderzoeker en lector PJ Beers legt uit hoe je de klimaatimpact van je voedsel kunt verminderen.

Meer informatie
Het festival vindt plaats op 9 februari 2019 van 13.00-23.00 in Blue City. Wil je meer weten? Bekijk hier het volledige programma van het festival.

Het Dus Wat Gaan Wij Doen Festival is helaas uitverkocht.