agenda

Transitie-spreekuur

21 aug, 2020

 
Zeg eens trAAAAAnsitie! Heb je een prangende vraag over transities, of kun je wel wat DRIFT-hulp gebruiken bij jouw initiatief, project of onderzoek? Schrijf je in voor ons transitie-spreekuur op 21 Augustus om het bespreken met Nena Bode & Frank van Steenbergen.
 
Bij DRIFT werken we elke dag aan transities, door middel van onderzoek, trainingen en advies aan bedrijven en overheden. Maar niet elke persoon of organisatie kan daar altijd gebruik van maken: onze diensten kosten geld en tijd en passen niet bij elk organisatie-profiel.
 
Daarom is er om de zoveel tijd ons gratis transitie-spreekuur, waarin iedereen transitie-advies kan krijgen. Misschien ben je sociaal ondernemer of lid van een burgerinitiatief, en wil je weten hoe je zo kan bijdragen aan systeemverandering. Of wil je van binnenuit jouw organisatie bijdragen aan een duurzamere toekomst? Schrijf je dan in voor het transitie-spreekuur op 21 augustus, en drie kwartier lang denken Frank van Steenbergen & Nena Bode mee met jouw transitievraagstuk.
 
Inschrijven doe je zo
Via dit formulier meld je je aan voor het spreekuur op 21 augustus. We beantwoorden zowel Nederlands- als Engelstalige vragen. Zijn de timeslots al vergeven? Houd dan onze agenda, Facebook, Twitter, en LinkedIn in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief: we plannen regelmatig nieuwe data waarop je met je transitievraagstuk terecht kunt!
 
En wat gebeurde er vorige keer?
In juni hadden Gijs Diercks en Sarah Rach eerst een goed gesprek met iemand van een circulaire maakplaats in een stad in Nederland. De beller zocht naar manieren om de rest van de bedrijven op het terrein mee te krijgen in hun duurzame en circulaire ambities.
 
Het tweede gesprek was met een voedselinitiatief in een grote stad, dat vooral op vrijwilligers draaide. Ze zochten naar een opschalingsstrategie die het informele en horizontale karakter van de beweging in stand hield, maar waarbij wel betere afspraken met elkaar konden worden gemaakt over wie wat doet.