agenda

ACTION open call: oproep voor ‘citizen science’ projecten tegen vervuiling

01 nov, 2020

 
Er is geen lab, overheid of bedrijf dat milieuvervuiling in zijn eentje kan oplossen. Het ACTION project is daarom op zoek naar lopende citizen science projecten (liefst online) waarin ‘gewone’ burgers werken aan vervuiling. Bij samenwerking kan jouw initiatief tot €20,000 financiering krijgen voor een pilot van zes maanden, evenals professionele ondersteuning uit het ACTION team.
 

 
Over de oproep
Deze oproep is voor:

  • lopende projecten rondom ‘citizen science’ (burgerwetenschap) die (financiële) ondersteuning kunnen gebruiken;
  • groepen die graag onderzoek naar vervuiling willen co-creëren vanuit een relevante invalshoek, zoals bijvoorbeeld biodiversiteit of milieuwetenschappen, maar bijv. sterrenkunde of geesteswetenschappen ook mogelijk;
  • publieke, private of not-for-profit organisaties die met citizen science werken.

ACTION biedt financiering en activiteiten en hulpmiddelen om het opzetten en uitvoeren van de pilots te versnellen. In een reeks workshops krijgen pilots de kans om samen met het ACTION team deze hulpmiddelen zelf vorm te geven en uit te proberen, en krijgen ze ondersteuning op maat. Pilots die meedoen komen ook in contact met gelijkgestemde initiatieven, die dezelfde doelen hebben en met dezelfde uitdagingen worstelen.
 
Oproep duurt tot:
1 november 2020, 12:00 CET
 
Schrijf je nu in!
Klik hier om je in te schrijven.