Reflexief monitoren & evaluatie

kom in contact
met onze expert

PJ Beers

Senior onderzoeker & docent

wat we nog meer voor jouw
organisatie kunnen doen

ga naar advies

Loop jij als transitiemaker ook constant tegen onverwachte obstakels en kansen op? En vind je het ook lastig om van te voren doelen en indicatoren vast te stellen? Wees gerust: dat ligt niet aan jou, dat hoort bij transities!

Reflexieve monitoring biedt een oplossing om – ondanks deze uitdagingen – verder te komen met fundamentele verandering. Het is een belangrijke transitietool waarmee jij en je organisatie kunnen focussen op leren en bijsturen. Een tool die we al meermaals succesvol hebben toegepast, bijv. op de voedseltransitie in Zuid-Holland of bij Europese stadmakers die groene oplossingen plannen, bouwen en behouden.

DRIFT kan je op drie manieren ondersteunen bij reflexief monitoren:

  • Monitoren en evalueren. We kunnen jouw initiatief of programma monitoren en evalueren. Door een monitoringsprocedure op te zetten, het monitoringsproces te begeleiden en belangrijke lessen plus resultaten te verzamelen. Dit maakt jouw werk effectiever.
  • Raamwerk en aanpak. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij het opzetten van een raamwerk en aanpak. Hiermee kun je zelf gaan monitoren en vastleggen… en direct je transitiestrategie aanpassen als dat voordelig of noodzakelijk blijkt.
  • Onderwijs op maat. Ten slotte bieden we opleidingen en onderwijs op maat waarmee je reflexiviteit leert inbouwen in jouw organisatie. In onze opleidingen kun je met collega’s aan de slag met eigen casussen. Dat combineren we met training over de theorie en praktijk van de methode, en begeleiding bij specifieke monitoringsactiviteiten.

Neem contact op!
Ben je benieuwd naar wat reflexieve monitoring kan betekenen voor jouw werk aan duurzaamheid en rechtvaardigheid? Neem dan contact op met PJ Beers.

wat we nog meer voor jouw
organisatie kunnen doen

ga naar advies