news

Interventiesessie Van de Straat

6 March, 2017

 

Van de Straat heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als het gaat om de uitsluiting van jongeren in een kwetsbare positie te voorkomen. Het team heeft verschillende experimenten, sessies en lobby geïniteerd in de provincies Leeuwarden en Groningen en de gemeenten Rotterdam en Amsterdam rondom thema’s als schulden, onderwijs en jeugdhulp. Deze kennis, ervaringen en expertise zijn nu gebundeld in een interventiesessie.

 

De interventiesessie is bedoeld voor gemeenten die een integrale aanpak rondom jongeren in een kwetsbare positie ambiëren, maar dit nog niet voor elkaar hebben. Het gaat om problematiek met betrekking tot schulden, uitsluiting van onderwijs, betaalbare huisvesting en de verbinding tussen jeugdhulp en de Wmo (18-/18+). Met een groep van 15-20 bevlogen mensen uit het veld wordt gereflecteerd op de actuele situatie in uw gemeente. Van de Straat faciliteert de sessies, waarbij de eerste drie sessies kosteloos worden aangeboden, en brengt haar expertise in. De gemeente heeft zelf een actieve rol in de organisatie van de sessie – zowel in het bij elkaar brengen van relevante partners, als in het regelen van een inspirerende locatie.

 

Op deze wijze wordt gefaciliteerd dat vertegenwoordigers van verschillende domeinen met elkaar in gesprek gaan. De input van alle partijen wordt ingezet om een doorbraak creëren en te komen tot een aanpak waarin de jongere centraal staat.

 

Geïnteresseerd? Bekijk hier de flyer voor meer informatie of bezoek de website.

 

Interventiesessie Van De Straat