vacancy

Word jij onze nieuwe stagiair gezonde voedselomgeving? (m/v/x)

Date 27 Jun, 2024

*This vacancy is in Dutch*

Wil jij bijdragen aan gezond eten in IJsselmonde? Als actie-onderzoeker bij DRIFT ga je de voedselomgeving in IJsselmonde in kaart brengen, samen met bewoners. Welke plekken in IJsselmonde dragen bij aan gezond eten? En waar haal je ongezond eten? Of misschien nog wel belangrijker: wat is gezond eten eigenlijk?

 

Duur van contract: 4-6 maanden
Voltijd/deeltijd: Voltijd (0.8-1 fte)
Vergoeding: €652 per maand
Vanaf: September 2024
Deadline sollicitaties: 15 juli, 12 uur ‘s middags

Dit ga je doen

Als stagiair ga je de voedselomgeving in IJsselmonde in kaart brengen. Dat betekent dat je kijkt naar het eet- en drinkaanbod in het stadsdeel: waar kopen of halen bewoners hun eten en drinken? Daarnaast evalueer je hoe gezond en betaalbaar deze plekken zijn. Dit doe je in interactie met bewoners en lokale initiatieven en je staat open voor het gebruik van creatieve methodes. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘smaaktocht’ organiseren, waarin je bewoners laat vertellen, proeven of ruiken wat voor hen gezonde of ongezonde plekken zijn. Of je knoopt gesprekken op straat aan en ontdekt zo meer over de uitdagingen rondom gezond eten.

Meer concreet ga je:

 • Contact leggen met bewoners en lokale initiatieven om samen de voedselomgeving in kaart te brengen
 • Luisteren naar ervaringen: waarom vinden bewoners deze plekken gezond of ongezond?
 • Onderzoeken welke uitdagingen de voedselomgeving in IJsselmonde kent
 • Brainstormen over hoe we deze uitdagingen kunnen aanpakken
 • Meehelpen bij het organiseren van kleine bijeenkomsten met bewoners en lokale initiatieven

Jouw stage vindt plaats binnen het project Our Smart Family Buddy. In dit project gaan we op zoek naar wat voor de verschillende inwoners van IJsselmonde een gezonde leefomgeving is. Wat is er nodig om de leefomgeving gezonder te maken voor iedereen? Daar komen we gaandeweg achter, met kennis, ervaringen en verschillende meningen uit de buurt. We werken samen met gezinnen met jonge kinderen (<4), scholen, sportscholen, schuldhulpverleners, sociaal werkers, medische instellingen, wijkorganisaties, buurthuizen.

Werken bij DRIFT

The Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daar zetten we ons nog steeds voor in – nu als sociale onderneming (BV) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met 30+ DRIFTers met zeer verschillende achtergronden bouwen we elke dag aan onderzoek, onderwijs, advies en activisme voor fundamentele verandering.

Wat we bieden

 • Bij een fulltime stage (40 uur per week) een stagevergoeding van 652 euro per maand (incl. reiskostenvergoeding).
 • Een gezellige werkomgeving op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met drukbezochte lunchtafel, flipperkast en geregeld gezamenlijke (kennis)activiteiten. En ook de gelegenheid om in de wijk IJsselmonde zelf te werken.
 • Een stagebegeleider met wie je de voortgang van je stage kunt bespreken
 • De mogelijkheid om deze onderzoeksstage te combineren met het schrijven van je scriptie, eventueel met begeleiding van DRIFT

Wat je nodig hebt

Om deze rol goed te kunnen vervullen, zoeken we iemand die…

 • Woont in IJsselmonde of een netwerk heeft in IJsselmonde
 • MBO/HBO/WO werk- en denkniveau heeft
 • Makkelijk op mensen afstapt om contact te maken
 • Geïnteresseerd is in gezondheid, voedsel, en/of creatieve manieren van luisteren
 • De Nederlandse taal goed kan spreken en schrijven.

Verder is het belangrijk dat we je alleen kunnen aannemen als stagiair als:

 • De stage deel is van jouw opleiding (je krijgt er punten voor), en
 • Je ben staatsburger in de EU/EEA/Zwitserland of je bent ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Houd er rekening mee dat jij en je onderwijsinstelling een stagecontract moeten ondertekenen en dat je gevraagd wordt naar een bewijs van inschrijving en/of nationaliteit.

Inclusiviteit

DRIFT wil een inclusieve werkgever zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of lichamelijke beperkingen. Als je je met een maatschappelijk gemarginaliseerde groep identificeert, moedigen we je in het bijzonder aan te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die het team diverser maakt.

Sollicitaties

Voor specifieke, verhelderende vragen over de inhoud van de functie of de procedure kun je je wenden tot Annelli Janssen (janssen@drift.eur.nl).

Stuur je sollicitatie per e-mail naar janssen@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘Stage Voedselomgeving’ in het onderwerp van de email. Je sollicitatie bestaat uit

 1. Een CV
 2. Een korte motivatiebrief waarbij we vragen jezelf te presenteren, uitlegt waarom je graag bij ons zou werken en aangeeft waarom jij bij het profiel en de functievereisten past

Belangrijke data

 • Deadline sollicitaties: 15 juli voor 12:00 ‘s middags
 • Interviews: 18 of 19 juli
 • Start stage: september 2024