vacancy

Junior researcher/advisor (m/f/x)

Date 2 May, 2024

(this vacancy is in Dutch)

In deze functie bij DRIFT zet je jouw natuurwetenschappelijke en/of technische kennis en ervaring in voor advies en trainingen. In een gemiddelde werkweek draag je in verschillende projecten bij aan transities – waardoor je je niet alleen enorm veel leert, maar ook werkt aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.

Duur van contract: Eén jaar (met intentie tot verlenging)
Voltijd/deeltijd: 1 FTE (voltijd)
Salaris: Tussen de 2693 en 3298 EUR bij fulltime
Vanaf: 1 september 2024
Deadline sollicitaties: 30 mei 2024

Werken bij DRIFT

The Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daar zetten we ons nog steeds voor in – nu als sociale onderneming (BV) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met 30+ DRIFTers met zeer verschillende achtergronden bouwen we elke dag aan onderzoek, onderwijs, advies en activisme voor fundamentele verandering. DRIFT heeft een platte organisatiestructuur die veel vrijheid biedt en zorgt voor een open en vriendelijke sfeer.

Dit ga je doen

Als nieuwe junior adviseur-onderzoeker werk je aan DRIFT’s advies- en trainingsactiviteiten. Je draagt bij aan diverse projecten en je schakelt tussen meerdere projectteams met verschillende collega’s. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen en verwerken van informatie, het ondersteunen van bijeenkomsten (vormgeven, organiseren en faciliteren), het opbouwen van een transitie-analyse en het formuleren van strategische aanbevelingen voor een opdrachtgever. Hiervoor houd je bijvoorbeeld interviews en verwerk je inzichten uit participatieve bijeenkomsten en relevante bronnen, waaruit je de essentie haalt en verwerkt in publicaties.

Wat je nodig hebt

Om deze rol goed te kunnen vervullen, zoeken we iemand die…

 • een universitaire Master heeft afgerond;
 • tijdens de opleiding focuste op natuurwetenschappelijke en/of technische kennis (bijv. rondom water, circulaire economie en de energietransitie.);
 • ervaring heeft met een interdisciplinaire aanpak – je kunt vanuit een ‘exacte’ discipline verbinding leggen met sociale, maatschappelijke en bestuurlijke processen.
 • minimaal 1 jaar (bijna) fulltime relevante werkervaring heeft (of relevante extra-curriculaire activiteiten in plaats van werkervaring);
 • zichzelf goed kan uitdrukken in het Engels (de voertaal op DRIFT), en uitstekend Nederlands kan spreken en schrijven;
 • EU-burgerschap (dus niet alleen EU-ingezetene) heeft of reeds in het bezit is van een Nederlandse verblijfs- én werkvergunning. Je woont en blijft wonen in Nederland.

Wat we bieden

Deze functie wordt beloond volgens schaal 7 tot maximaal trede 6 van de CAO NU. Bij een fulltime aanstelling komt dit neer op tussen de 2693 en 3298 euro per maand. Behalve de salaristabel is deze CAO niet van toepassing op DRIFT.

DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • een riant aantal verlofdagen / ADV (44 dagen op voltijdsbasis bij 40-urige werkweek) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een goed, fossielvrij pensioen (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief) en universiteitsbibliotheek.
 • een gezellige werkomgeving met drukbezochte lunchtafel, flipperkast en geregeld gezamenlijke (kennis)activiteiten.
 • aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld richting medior onderzoeker en adviseur. Daarbij horen activiteiten als zelfstandig lesgeven over transities, het werven en opzetten van nieuwe projecten en het begeleiden van minder ervaren collega’s.

Inclusiviteit

DRIFT wil een inclusieve werkgever zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of lichamelijke beperkingen. Als je je met een maatschappelijk gemarginaliseerde groep identificeert, moedigen we je in het bijzonder aan te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die het team diverser maakt.

Sollicitaties

Voor verhelderende vragen over de inhoud van de functie kun je je wenden tot Marieke de Wal (dewal@drift.eur.nl). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maryce Koedood (koedood@drift.eur.nl). Oriënterende gesprekken over de functie zijn niet mogelijk.

Stuur je sollicitatie per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘Adviseur-onderzoeker’ in het onderwerp van de email. Je sollicitatie bestaat uit

 1. Een CV
 2. Een motivatiebrief waarbij we vragen jezelf te presenteren, uitlegt waarom je graag bij ons zou werken en aangeeft waarom jij bij het profiel en de functievereisten past.

Belangrijke data

 • Deadline sollicitaties: donderdag 30 mei 2024
 • Eerste ronde interviews: woensdag 5 juni 2024
 • Tweede ronde interviews: donderdag 13 juni 2024