vacancy

Facilitator Transition Academy

Date 31 May, 2024

*This vacancy is in Dutch*

Als facilitator ben jij de reisleider van de trainingen en cursussen van de DRIFT Transition Academy en zorg jij voor een mooie reis voor onze cursisten.

 

Duur van contract: Jaarcontract, met intentie tot verlenging.
Voltijd/deeltijd: 0,8 – 1 FTE
Salaris: Tussen de 3072 en 3539 EUR bruto bij fulltime dienstverband
Vanaf: Zo snel mogelijk
Deadline sollicitaties: 15 juni 2024

Werken bij DRIFT

The Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daar zetten we ons nog steeds voor in – nu als sociale onderneming (BV) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met 30+ DRIFTers met zeer verschillende achtergronden bouwen we elke dag aan onderzoek, onderwijs, advies en activisme voor fundamentele verandering. DRIFT heeft een platte organisatiestructuur die veel vrijheid biedt en zorgt voor een open en vriendelijke sfeer.

Dit ga je doen

Als facilitator houd jij je bezig met het opzetten en begeleiden van maatwerktrainingen bij organisaties en de open cursussen die DRIFT biedt. Dit betekent dat je vanaf de kennismaking met de opdrachtgever meedenkt over het programma en dit uitwerkt in een offerte. Je onderhoudt contact met de opdrachtgevers en de deelnemers en zorgt ervoor dat zij weten wat ze kunnen verwachten. Je verzorgt de coördinatie van maatwerktrainingen en begeleidt de trainingssessies van begin tot eind. Je bent er iedere dag bij en zorgt dat de rode draad wordt bewaakt, de cursisten hun leerdoelen bereiken en dat de training (ook administratief) goed wordt afgerond. Je bent goed in het faciliteren van het individuele- en groepsleerproces en je blijft nieuwsgierig naar manieren om ons onderwijs te vernieuwen, te verbeteren en te verrijken en vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Als facilitator ben je onderdeel van het Transition Academy-team. Dat betekent dat je meedenkt over de (door)ontwikkeling van de Academy en het trainingsaanbod. Het is een klein team dus we ondersteunen elkaar wanneer dat nodig is.

Wat je nodig hebt

Om deze rol goed te kunnen vervullen, zoeken we iemand met…

 • HBO werk- en denkniveau
 • 2-3 jaar aan relevante werkervaring
 • Goede beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT) en de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
 • EU-burgerschap (dus niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een Nederlandse verblijfs- én werkvergunning. Je woont en blijft wonen in Nederland.

Wat we bieden

Deze functie wordt beloond volgens schaal 8- tot maximaal trede 3, van de CAO NU. Bij een fulltime aanstelling komt dit neer op een bedrag tussen de 3072en 3539. euro bruto per maand. De uiteindelijke inschaling is afhankelijk van werkervaring. Behoudens de salaristabel is de CAO NU niet van toepassing op DRIFT.

 

DRIFT heeft een eigen, aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

 • Een riant aantal verlofdagen / ADV (in totaal 44 dagen op voltijdsbasis (40-urige werkweek)) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
 • een goed, fossielvrij pensioen (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
 • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief) en de universiteitsbibliotheek.
 • een gezellige werkomgeving met drukbezochte lunchtafel, flipperkast en geregeld gezamenlijke (kennis)activiteiten.

Inclusiviteit

DRIFT wil een inclusieve werkgever zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of lichamelijke beperkingen. Als je je met een maatschappelijk gemarginaliseerde groep identificeert, moedigen we je in het bijzonder aan te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die het team diverser maakt.

Sollicitaties

Voor verhelderende vragen over de inhoud van de functie kun je je wenden tot Tineke den Dekker (dendekker@drift.eur.nl). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maryce Koedood (koedood@drift.eur.nl). Oriënterende gesprekken over de functie zijn niet mogelijk.

Stuur je sollicitatie per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘Facilitator Transition Academy’ in het onderwerp van de email. Je sollicitatie bestaat uit

 1. Een volledig CV
 2. Een motivatiebrief waarbij we je vragen jezelf te presenteren, uitlegt waarom je graag bij ons zou werken en aangeeft waarom jij bij het profiel en de functievereisten past.

Belangrijke data

 • We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 15 juni 2024.
 • De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 24 juni 2024
 • De tweede gesprekken zijn gepland op donderdag 27 juni 2024.