project — consultancy

Image bank ‘Energie in Beeld’

other consultancy
activities

see all projects

(this project is in Dutch)

Voor deze beeldbank brengen Fotograaf des Vaderlands Marwan Magroun en voormalig stadstekenaar van Rotterdam Maria Fraaije in beeld welke rol de energietransitie speelt in het echte leven van bewoners.

Zuid-Hollandse initiatieven mogen deze beelden gratis gebruiken, en andere organisaties hebben nu de kans om deze beeldbank uit te breiden.

 

De energietransitie is meer dan alleen een technisch verhaal over windmolens, waterstof en warmtepompen. Toch zie je overal dezelfde beelden opduiken als het gaat om duurzame energie: grijsblauw en onpersoonlijk – op misschien wat mannen met helmpjes na. Dat moet anders.

Dankzij financiële ondersteuning van de Provincie Zuid-Holland en samen met Aktiegroep het Oude Westen konden we in beeld brengen welke rol deze grote verandering speelt in het echte leven, en wel dat van Shanaz, Madrie, Anne, Karmidjoh, Theo, Rob en Gina. Klik hier voor een voorbeeld van de 35 beelden.

De bewoners in beeld zetten zich allemaal in voor een rechtvaardige energietransitie in hun wijk, het Oude Westen in Rotterdam. Dat is niet altijd makkelijk, maar ondanks de tegenslagen blijven ze zich ervoor inspannen dat iedereen kan meedoen.

Zo krijg je de beelden

Wil je gebruik maken van de 35 foto’s en illustraties uit de beeldbank en is jouw organisatie…

>>> vul dan dit korte formulier in om toegang te krijgen tot de beelden.

Duur
2023 – nu

Partners
Aktiegroep het Oude Westen
Marwan Magroun
Maria Fraaije (Studio Fraaijeboel)

In opdracht van
Provincie Zuid-Holland

De beeldbank ook voor jouw regio?

Wil je ook beelden laten maken in jouw gemeente of provincie, en zo deze beeldbank verder financieel ondersteunen? Bekijk hier de brochure van dit project – die geeft een goede indruk – en neem contact op met Teun Strikkers: strikkers@drift.eur.nl