news

DRIFT is looking for a communications intern (m/f/x)

10 November, 2023

 
(this vacancy is in Dutch)

 

Wat is er nodig voor radicale systeemverandering? En hoe helpen we actie-onderzoek naar een eerlijkere en groenere samenleving aan een groter bereik en meer interactie? Als stagiair communicatie bij onderzoeksinstituut DRIFT werk je aan online content rondom deze vragen. Ook doe je ervaring op bij een social enterprise en krijg je een vergoeding voor je inspanningen. Meld je direct aan, uiterlijk voor 10 december 2023.

 

Duur van stage: februari-mei 2024
Uren per week: 32-40
Vergoeding: 500 euro per maand bij 40 uur
Deadline: vacature staat open tot 10 december 2023, meld je direct aan

 
 
Stage lopen bij DRIFT

The Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daar zetten we ons nog steeds voor in – nu als sociale onderneming van 30+ DRIFTers met zeer verschillende achtergronden. Zij vertellen overal in Nederland en daarbuiten hun transitie-verhaal. Bij DRIFT bouwen we continu aan onderzoek, onderwijs, advies en activisme voor fundamentele verandering. DRIFT opereert als BV onder de koepel van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Dit ga je doen

Als stagiair communicatie bij DRIFT ondersteun je de communicatie-coördinator. Het belangrijkste doel van DRIFT’s communicatie is om via onze website, social media en andere kanalen nieuwe opdrachtgevers, cursisten en andere veranderaars aan te spreken. De grootste uitdaging is om grote en complexe verhalen over duurzaamheid en rechtvaardigheid te vertalen naar behapbare en activerende content.

 

Tijdens je stage-dagen werk je aan twee onderdelen.

 

Allereerst draai je mee met bestaande communicatie-activiteiten:

 • je helpt met het klaar maken en publiceren van content op onze website drift.eur.nl,
 • je bedenkt daar social media posts bij en plaatst die,
 • en je draagt bij aan interactieve communicatie, bijv. evenementen en gratis proefcollege’s

 
Ten tweede krijg je de vrijheid om zelf een (voor ons) nieuw format vorm te geven en uit te proberen. De content kan video, audio, graphic design of heel iets anders zijn. Het kan voor een bestaand DRIFT-kanaal zijn (zoals website, podcast, YouTube of LinkedIn) of het begin van iets nieuws (via bijvoorbeeld Instagram, TikTok of Discord).

 

Wat je nodig hebt

Voor deze stage, zoeken we iemand die…

 • … bezorgd is over de klimaatcrisis en andere maatschappelijke problemen en daar tijdens en na de opleiding graag iets mee wil doen
 • … al ver gevorderd is met een HBO communicatie-opleiding of een gerelateerde HBO/WO-opleiding
 • … uitstekend Nederlands schrijft en spreekt. Goed engels is een pré
 • … specifieke skills bezit die helpen bij het werken aan een nieuw format. Bijvoorbeeld ervaring met audio opnemen voor een podcast, of bekend zijn met Adobe Photoshop/InDesign voor een visueel format. Let wel: je hoeft niet alles te kunnen (audio/video/design/events), zolang je maar een van deze skills hebt.
 • of als student is ingeschreven is bij een Nederlandse opleiding en deze stage kan doen als onderdeel van die opleiding of burger is van EU/EEA/Zwitserland (dus niet alleen inwoner) en deze stage kan doen als onderdeel van je opleiding.

 

Wat we bieden

Stage lopen bij DRIFT levert je veel op, zoals:

 • … ervaren hoe het is om te werken bij een bijzondere sociale onderneming. Omdat DRIFT een kleine BV is die bruggen slaat tussen wetenschap, bedrijfsleven, overheid en activisme, maak je van alles mee.
 • … de mogelijkheid om met veel verschillende communicatie-activiteiten ervaring op te doen. Omdat we een relatief kleine organisatie zijn, hebben we geen aparte teams voor marketing, contentbeheer, events, strategie, etc.
 • … wekelijkse ondersteuning door een vaste stage-begeleider: DRIFT’s communicatie-coördinator.
 • … een stage-vergoeding van 500 euro per maand (bij 40 uur per week) en reiskostenvergoeding.
 • … een gezellige werkomgeving, met gesprekken aan de lunchtafel, veel flipperkast-enthousiasme, en geregeld (kennis)activiteiten, etentjes en borrels.

 

Anoniem solliciteren en inclusiviteit

DRIFT wil een inclusieve werkgever zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of lichamelijke beperkingen. Daarom willen we iedereen die zichzelf met een maatschappelijke gemarginaliseerde groep identificeert, aanmoedigen te solliciteren.

 

We willen je dan ook vragen ons sollicitatieformulier in te vullen zonder daarbij te vermelden:

 • Gender
 • Geboortedatum/geboorteplaats
 • De naam en locatie van je middelbare/basisschool
 • Foto

 

Verder mag je alles opschrijven. Nadat we hebben gekozen wie op gesprek mag komen, is de procedure niet meer anoniem.

 

Belangrijke data

 • Sollicitatiegesprek: 13 december of eerder
 • Uitslag: 15 december of eerder
 • Start stage: bij voorkeur 1 februari, in overleg kunnen we uitwijken

 

Solliciteren doe je zo

Solliciteren doe je door >>> dit formulier <<< in te vullen.

 

Vragen? Carien van der Have (vanderhave@drift.eur.nl) beantwoordt ze graag.

 

Let op: een stage bij DRIFT is alleen mogelijk als zowel jij als je onderwijsinstelling een stage-contract kunnen ondertekenen. We willen ook een bewijs van inschrijving voor de opleiding zien. Bespreek dit tijdig met een stage-coördinator van je opleiding.