news

Vacancy: Transition Academy Coordinator (m/f/x)

19 February, 2023

 
600+ people participate in DRIFT’s courses every year. As Transition Academy coordinator, you are what keeps that train running smoothly, providing a pleasant journey for those following our education.
 
(this vacancy is in Dutch)

 

Contractduur: Jaarcontract, met intentie tot verlenging
Voltijd/deeltijd: 0,8 – 1 FTE
Salaris: Tussen de 2920 en 3377 EUR bij fulltime
Vanaf: Zo snel mogelijk
Deadline: 8 maart 2024

 

Werken bij DRIFT

The Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT) is een toonaangevend onderzoeksinstituut in de transitie-wetenschap. Bij haar oprichting in 2004 was ze een van de eerste organisaties ter wereld gericht op transities naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daar zetten we ons nog steeds voor in – nu als sociale onderneming (BV van de Erasmus Universiteit Rotterdam). Met 30+ DRIFTers met zeer verschillende achtergronden bouwen we elke dag aan onderzoek, onderwijs, advies en activisme voor fundamentele verandering. DRIFT heeft een platte organisatiestructuur die veel vrijheid biedt en zorgt voor een open en losse sfeer.

 

Dit ga je doen

Als coördinator opleidingen ben je de spil van de Transition Academy van DRIFT. Je organiseert de opleidingsactiviteiten, met name de open cursussen. Je regelt de inschrijvingen, locaties, docenten, communiceert met de deelnemers en denkt mee over de invulling van programma’s. Je gunt de deelnemers een mooie leerreis en zorgt ervoor dat alles op tijd en piekfijn in orde is. Ook help je je collega’s tijdens de opleidingen met de administratieve kant (overeenkomsten, deelnemersoverzichten, evaluaties, etc.) Je houdt de mailbox van de Academy goed op orde en zorgt ervoor dat iedereen snel een reactie krijgt.

 

Wat je nodig hebt

Om deze rol goed te kunnen vervullen, zoeken we iemand met…

  • HBO werk- en denkniveau
  • Minimaal 1 jaar aan relevante werkervaring
  • Goede beheersing van de Engelse taal (de voertaal op DRIFT) en de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
  • EU-burgerschap (dus niet alleen EU-ingezetene) of je bent reeds in het bezit van een Nederlandse verblijfs- én werkvergunning. Je woont en blijft wonen in Nederland.

 

Wat we bieden

Deze functie wordt beloond met een bruto maandsalaris tussen de 2920 en 3377 euro bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van ervaring. DRIFT heeft verder een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a.:

  • afspraken over hybride werken en een riant aantal verlofdagen / ADV (44 dagen op voltijdsbasis bij 40-urige werkweek) en de mogelijkheid deze deels te valuteren;
  • een goed, fossielvrij pensioen (ABP) en de mogelijkheid van deelname aan collectieve verzekeringen;
  • een aantal faciliteiten, zoals een sportaccommodatie (tegen gereduceerd tarief), voor- en naschoolse opvang en universiteitsbibliotheek.
  • een gezellige werkomgeving met drukbezochte lunchtafel, flipperkast en geregeld gezamenlijke (kennis)activiteiten.

 
Inclusiviteit

De klimaatcrisis en andere maatschappelijke problemen hebben onevenredig grote gevolgen voor gemarginaliseerde groepen. DRIFT zal zich beter kunnen inzetten voor oplossingen van deze persistente problemen, als we als team diverse perspectieven hebben – uit het centrum en de marge. Dat is een belangrijke reden waarom we een inclusieve werkgever willen zijn voor iedereen ongeacht gender, seksualiteit, etniciteit, religie of lichamelijke beperkingen.

 

Als je je met een maatschappelijke gemarginaliseerde groep identificeert, moedigen we je in het bijzonder aan te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die het team diverser maakt.

 

Sollicitaties

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je je wenden tot Tineke den Dekker (dendekker@drift.eur.nl) Voor specifieke vragen over de procedure kun je contact opnemen met Maryce Koedood (koedood@drift.eur.nl). Oriënterende gesprekken over de functie zijn niet mogelijk.

 

Stuur je sollicitatie per e-mail naar drift@drift.eur.nl en vermeld duidelijk ‘Coördinator Opleidingen’ in het onderwerp van de email. Je sollicitatie bestaat uit

  • Een volledig CV
  • Een motivatiebrief waarbij we vragen jezelf te presenteren, uitlegt waarom je graag bij ons zou werken en ook aangeeft waarom jij bij het profiel en de functievereisten denkt te passen.

 
We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 8 maart 2024.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 19 maart 2024 en de tweede gesprekken zijn gepland op maandag 25 maart2024.