agenda

VVM Nationale Milieudag 2019

14 May, 2019

Wat betekent het om aan een transitie te werken? Tijdens de 2019-editie van de Nationale Milieudag van het VVM Netwerk Van Milieuprofessionals, getiteld ‘Transities: effectieve aanpak of modieuze illusie?’ komen diverse sprekers, waaronder DRIFT’s Flor Avelino, aan het woord.

De term transitie is inmiddels in het publieke debat gemeengoed geworden: Nederland werkt aan een Energietransitie en er is een internationale beweging van Transitiontowns. Ook het sociale domein zit in een transitie en onze hele economie moet bovendien in transitie naar een circulaire economie. Sommigen spreken liever van transformatie, systeeminnovatie of zelfs van metamorfose.

Milieuprofessionals zitten er dus midden in, zijn er druk mee bezig, of kunnen er niet om heen.

Hoog tijd om samen te onderzoeken wat het betekent om aan een transitie te werken. Wat moet je weten? Wat kun je doen? Wat is de rol en visie van de verschillende maatschappelijke groepen en actoren? Wat zijn valkuilen? Wat zijn de ervaringen tot nu toe? En wat zijn de toekomstperspectieven?

Tijdens de 2019-editie van de Nationale Milieudag van het VVM Netwerk Van Milieuprofessionals, getiteld ‘Transities: effectieve aanpak of modieuze illusie?’ komen diverse sprekers, waaronder DRIFT’s Flor Avelino, aan het woord over deze thema’s

Programma

09:00 Ontvangst

09:30 Plenair programma, met:

o.l.v. dagvoorzitter Antoine Heideveld, voorzitter VVM       

  • Opening door gedeputeerde Provincie Zuid-Holland
  • Herr Prof. Dr. Stefan Lechtenböhmer, hoofd afdeling Zukünftige Energie- und Mobilitätsstrukturen, Wuppertal Institut 
  • Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 

11:05 Plenair programma, met:

  • Flor Avelino, Wetenschappelijk Directeur Transition Academy & Assistent Professor Drift 
  • Nienke Homan, Gedeputeerde Provincie Groningen 

12:15 Workshopronde 1: keuze uit 4 workshops

13:15 Lunchpauze

14:15 Workshopronde 2: keuze uit 4 workshops

15:30 Plenair programma, met:

  • Deel van de voorstelling over Gas (onder voorbehoud)

17:00 Afsluitende borrel

Deelname

De Nationale Milieudag vindt plaats dinsdag 14 mei 2019 van 09:00 tot 17:30 in het Provinciehuis Zuid-Holland (Zuid Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag).  Kijk op de website van VVM voor de laatste updates of schrijf je direct in voor de Nationale Milieudag via dit formulier.