agenda

Verbindingsbijeenkomst transitionals: gezamenlijke omgevingontwikkeling

19 Apr, 2018

Ben jij bezig met duurzaamheidstransities, en wil jij energie opdoen door met andere transitionals te sparren, je kennis bij te spijkeren, of te verkennen wie er binnen jouw thema, regio of sector actief met transities bezig zijn? Kom dan naar onze verbindingsbijeenkomst voor transitionals!

Wegens een tekort aan aanmeldingen is de verbindingsbijeenkomst helaas afgelast. Wil je graag op de hoogte blijven van volgende netwerkbijeenkomsten? Neem dan contact op met Marieke Verhagen!

Het onderwerp van de middag, die plaatsvindt in Gouda op 19 april van 11.00 tot 17.30 uur, is gezamenlijke omgevingsontwikkeling. Natuurlijk niet top-down: nee, in samenspel met de vele betrokkenen. Dat raakt aan omgevingsvisies en participatie, aan doe-democratie, aan transities in water en infra, aan zorg, wonen en ga zo maar door.

In de ochtend zijn we vanaf 11.00 uur te gast bij GOUDasfalt: een burgerinitiatief, ofwel menselijke krachtcentrale, die fungeert als de katalysator voor de inrichting en exploitatie van oud industrieterrein Koudasfaltlocatie tot een plek waar mensen kunnen wonen en recreëren. Daarnaast geeft GOUDasfalt ruim baan aan ondernemerschap en nieuwe werkgelegenheid.

Let op: er is maximaal voor 20 mensen plek bij de rondleiding,  dus meld je snel aan om je verzekeren van een plek! Het is ook mogelijk om na de rondleiding, om 12.45, aan te sluiten bij JSO voor de lunch en het middagprogramma.

Als aftrap van het middagprogramma gaat JSO in op de aanpak van tellen & vertellen die zij hanteerde voor gezamenlijke gebiedsontwikkeling. Hier gaan we vervolgens samen over in gesprek. Vervolgens creèren we samen een open space en sluiten we af met voldoende tijd voor een borrel.

Het voorlopig programma ziet er daarmee als volgt uit:

  • 10.30: Ontvangst bij Goudasfalt
  • 11.00: Rondleiding en gesprek met mensen van Goudasfalt
  • 12.45: Ontvangst bij JSO met lunch
  • 13.30: Welkom door JSO & DRIFT
  • 13.40: Kennismaking: met wie zijn we samen?
  • 14.00: Presentatie & discussie aanpak ‘Mensen Centraal’
  • 14.30: Pauze
  • 14.45: Open Space binnen de brede vraag ‘Hoe versterken transities en gezamenlijk gebieds-/ omgevingsontwikkelen elkaar?’
  • 16.15: Check out
  • 16.30: Borrel bij JSO

Deelname
Interesse om deze verbindingsbijeenkomst bij te wonen? Schrijf je snel in via deze link! De kosten voor deelname bedragen €45,- inclusief BTW. Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je voorafgaand aan 19 april een e-mail met routebeschrijving en andere relevante informatie.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Marieke Verhagen!