agenda

Summer Lab: Zo versnelt u de energietransitie

19 Jun, 2019

Het is in Nederland niet langer de vraag óf de energietransitie er komt, maar hoe we daar inhoud en vorm aan gaan gegeven. Met dit Summer Lab Energietransitie op de Erasmus Academie, gegeven door DRIFT-er Sem Oxenaar, krijg je de kennis en het inzicht om de energietransitie in je professionele omgeving te versnellen.

De Summer Lab-workshops bestaan uit een combinatie van theorie en praktijk. De belangrijke aspecten van de energietransitie worden in vogelvlucht behandeld. We beginnen met een korte introductie in de transitiekunde en passen deze nieuw opgedane kennis gezamenlijk toe op een aantal casussen uit het energiesysteem.

Na het volgen van het Summer Lab:

  • Ben je in staat om actuele ontwikkelingen in het energiesysteem te analyseren en doorgronden
  • Heb je inzicht in de uitdagingen en oplossingen en in de rol van de diverse spelers
  • Begrijp je welke obstakels en kansen van sociale, politieke en institutionele aard verbonden zijn aan de energietransitie

Dit Summer Lab is geschikt voor mensen die werken of willen werken aan een ander, duurzamer energiesysteem. In het bijzonder is deze dag interessant voor:

  • Medewerkers van (semi)overheden die hun rol willen vormgeven in het ontwikkelen van duurzame energie en/of ondersteuning willen bieden aan de vragen vanuit de samenleving
  • Energiebedrijven en nieuwe energie-ondernemers, waaronder lokale energiecoöperaties
  • Intermediairs, zoals medewerkers van brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en netwerkbedrijven

En verder voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame energietransitie.

Waar en wanneer?
Het Summer Lab Energietransitie vindt plaats op woensdag 19 juni 2019 van 09.30 – 16.30 uur op de Woudestein-campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Erasmus Universiteit is goed bereikbaar via het OV.

Wil je meer weten? Neem contact op met opleidingscoordinator Mariëlle Elenbaas of schrijf je direct in!