agenda

Ph.D. defence Frank van Steenbergen ‘Zonder marge geen centrum’

02 Oct, 2020

 
This Friday, Frank van Steenbergen is defending his doctoral thesis “No margin, no center – A rationale for just transitions“. The piece focuses on three case studies: ‘poor relief’, ‘homeless youth’ and ‘disadvantaged communities’ – quote marks intended.
 
(Agenda item continues in Dutch)
 
Hoe kan armoede en sociaaleconomische ongelijkheid worden begrepen vanuit het perspectief van radicale systeemverandering? En wat kan de dialectiek van in- en uitsluiting theoretisch en praktisch opleveren voor transitiestudies en -sturing? Het proefschrift verkent deze en andere vragen, die door Frank zowel conceptueel als empirisch tegen het licht worden gehouden.
 
Van Steenbergen heeft de afgelopen tien jaar bij DRIFT actieonderzoek gedaan naar sociaal beleid in stadswijken in Rotterdam-Zuid en de opvang van jongeren zonder (t)huis onderzocht. In zijn proefschrift probeert hij de hardnekkigheid van sociale problemen als ‘achterstandswijken’, ‘dak- en thuisloze jongeren’ en ‘armoede’ te doorgronden en een alternatieve, duurzame aanpak van deze sociale problemen te schetsen.
 
Nieuwsgierig?

  • De verdediging, op vrijdag 2 oktober om 13.30, is openbaar en kan online bijgewoond worden. De livestream is hier te volgen!
  • Lees hier ook het persbericht naar aanleiding van het proefschrift, getiteld “Waar sociaal beleid in Nederland hapert en hoe dat anders kan”.
  • Het proefschrift vind je hier.