agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 9

15 May, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 15 mei organiseren we daarom onze negende online co-creatieborrel – ditmaal over het initiatief de Transitie Motor. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart en lees hier meer over de achtergrond en aanleiding van ons negende gesprek. 
 
Nederland na Corona: het negende gesprek
Vanuit onderzoek naar transities en sturing, maar ook vanuit alle transitiegesprekken en de ervaringen van allerlei transitieprojecten en -programma’s komt steevast het inzicht dat er een meer productieve en transformatieve manier moet zijn om maatschappelijk samen te werken aan transities. Een manier waarop het transformatief ondernemerschap van mensen dat massaal aanwezig is de structuren, instituties en gevestigde patronen helpt te bewegen.
 
We willen met elkaar te verkennen hoe dat er uit kan zien en hoe die werelden te verbinden. Onze negende sessie staat daarom in het teken van het initiatief de Transitie Motor, en in de nieuwe rol van de overheid in het steunen van maatschappelijke innovatie en transitie.
 
We hopen natuurlijk dat hierbij zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn die zich inzetten voor duurzaamheidstransities, vanuit de samenleving en vanuit de politiek of bestuurlijke sector – op persoonlijke titel! Samen maken we een begin met het aanzetten van de transitiemotor. Hoe kan de overheid van buiten naar binnen werken? Hoe kan de Transitie Motor hierbij helpen?
 
Natuurlijk zijn we weer op zoek naar interessante perspectieven en ideeen over deze kwesties (laat het weten via transitiegesprek@drift.eur.nl!) maar ditmaal willen we je vooral vragen als bestuurder mee te praten, of om bestuurders uit te nodigen om mee te praten – niet vanuit een formele rol, maar op persoonlijke titel. Doe je mee?
 
Doe mee!
Log vrijdag 15 mei om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
 
Lees Derks reflecties en vooruitblikken naar de verschillende gesprekken:
 

 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.