agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 7

01 May, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 1 mei organiseren we daarom onze zevende online co-creatieborrel – ditmaal met het thema Mens na Corona. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart en lees hier meer over de achtergrond en aanleiding van ons zevende gesprek. 
 
Nederland na Corona: het zevende gesprek
In de komende gesprekken gaan we meer gericht in op relevante thema’s met een duiding van de actualiteit, om vervolgens open en inhoudelijk met wie er maar wil aansluiten in gesprek te gaan. In ons zevende gesprek focussen we ons op de mens na Corona.
 
Het idee was decennia dat de markt leidend was. Laat de mensen kiezen: eens in de zoveel tijd via een formele verkiezing en tussendoor met de portemonnee, dan krijgen we vanzelf wat we willen. Helaas kregen we dus ook financiële ontsporing en afbraak van de natuur, zoals we in de vorige gesprekken constateerden. Maar er ontstaat sinds lange tijd een derde beweging die coöperatief of vanuit de ‘commons’ komt: maatschappelijke initiatieven en innovaties waarin ambtenaren, ondernemers, consumenten, onderzoekers met elkaar als burgers lokaal de samenleving heruitvinden.
 
Zou deze crisis ertoe kunnen leiden dat overheid en markt die beweging gaan volgen en ondersteunen? Dat de mens na corona de leiding neemt in de transitie naar een veerkrachtige toekomst? En hoe dan? Daarover gaan we vrijdag tussen 15.00 en 17.00 in gesprek. Verwacht weer een hoop interessante impulsen en verrassende gesprekspartners!   
 
We starten met een opening en reflectie en praten we elkaar bij in de eerste deelsessies. Vervolgens gaan we plenair en in de deelsessies dieper in op het thema mens na corona.
 
Schrijf ondertussen ook alvast de datum in je agenda van ons online transitieforum op 8 mei!
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 1 mei om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Lees hier waarom we deze reeks gesprekken zijn gestart, lees hier de vooruitblik naar het tweede gesprek, hier de vooruitblik naar het derde gesprek, hier de vooruitblik naar het vierde gesprek, hier de vooruitblik naar het vijfde gesprek en hier de vooruitblik naar het zesde gesprek. Denk je met ons mee over een samenleving na corona? Neem deel aan ons zevende gesprek op vrijdag 1 mei! Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.