agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 4

10 Apr, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 10 april organiseren we daarom onze vierde online co-creatieborrel. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier Derk’s reflecties op het eerste, tweede en derde gesprek.
 
Nederland na Corona: het vierde gesprek
Ons experiment van afgelopen weken bleek te werken: er ontstaat er nieuw inzicht en contact, en het gesprek op zichzelf is al waardevol. Samen kwamen we even uit de korte termijn, deden we inspiratie op en inzicht, vertrouwen of perspectief om aan de slag te blijven. 
 
We gaan daarom door met de gesprekken, maar willen ook voorkomen dat het spontane karakter verloren gaat of we in herhaling vallen. Daarom gaan we op de volgende manier verder met experimenteren:
 

  • Transitiegesprekken: we gaan de komende weken verder met een vrijdagmiddaggesprek dat we vanuit DRIFT inleiden met een reflectie en duiding van de actualiteit, om vervolgens open en inhoudelijk met wie er maar wil aansluiten in gesprek te gaan.
  • DIY transitiegesprekskit: al diegenen die zelf een gesprek willen voorzitten, organiseren of nu al een initiatief nemen willen we faciliteren met het recept voor het transitiegesprek. Door het delen van de filosofie, de powerpoints, de programma’s, de hostingtechniek, het online platform en het netwerk kunnen er zo overal in heel verschillende netwerken en plekken nieuwe gesprekken ontstaan.
  • Transitieforum: op acht mei organiseren we het eerste online forum waarin we terug hopen te horen van alle initiatieven en deelgesprekken die zijn ontstaan en willen evalueren hoe de transitiegesprekken van DRIFT en daarbuiten bevallen.

 
Aanstaande – goede – vrijdag willen we deze ideeën uitgebreider delen, iedereen uitnodigen tot een eigen gesprek of initiatief en vragen, initiatieven en ideeën ophalen. Hoe wil jij het gesprek verder voortzetten in jouw eigen omgeving of vakgebied en wat heb je daarvoor nodig? Hoe kunnen wij jou en kunnen we elkaar onderling hierbij helpen?
 
Zo kunnen we individueel en samen verder experimenteren en kunnen de transitiegesprekken zich verspreiden,om met elkaar door de crisis heen vertrouwen in de toekomst op te bouwen. Praat je mee over de mogelijkheden?
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 10 april om 15.00 in via deze link (aanmelden is niet nodig; het is wel handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Wil je meer lezen over de achtergrond van dit gesprek? Lees hier meer over de aanleiding van deze reeks, lees hier Derk’s reflectie op het gesprek van 20 maart, hier de terugblik op het gesprek van 27 maart en hier de terugblik op het gesprek van 3 april. En wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.