agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 3

03 Apr, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 3 april organiseren we daarom onze derde online co-creatieborrel. Praat je mee?
 
Wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Alhoewel ons hoofd er niet naar zal staan, is het in deze grote pauze die Corona veroorzaakt belangrijk ook te reflecteren op wat het nieuwe normaal na Corona betekent in het licht van deze transitieopgaves. Daarom gaan we -zolang het zinvol lijkt- elke vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 met elkaar in gesprek.
 
Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen. Praat je mee?
 
Lees hier Derk’s reflecties op het eerste en tweede gesprek.
 

Er is al heel veel mogelijk! Wat? Dat vatten we samen in een ‘Het Ken Wel’-tabel, getekend door deelnemer Marianne Zuur.
 
Nederland na Corona: het derde gesprek
Deze NederlandnaCorona-gesprekken zijn een actieve uitnodiging voor een open proces en open space met de hele groep: de inhoud van de sessies wordt dus zoveel mogelijk bepaald door de wensen en voorstellen van de deelnemers. Ideeën zijn dan ook van harte welkom!
 
Waar we vorige keer keken naar de verschillende kwaliteiten van de mensen in de groep, volgen we in het derde gesprek verschillende inhoudelijke lijnen die door deelnemers zijn aangedragen. We beginnen en eindigen plenair; hiervoor kun je inloggen met deze link (opgeven is niet nodig!).
 
 Tussendoor hebben we twee break-out-sessies: in de eerste ronde sessies maken we kennis en bespreken we ieders huidige ervaringen, in de tweede ronde kun je deelnemen aan een van de vier deelgesprekken die ieder worden gepitcht en begeleid door een inhoudelijk expert:
 

  • Toekomst transitiegesprekken
  • Politiek en kennis
  • Beleid en Gemeenten
  • Duurzaam gedrag & Het Ken Wel

 
Voor elke groep maken we een apart gesprek aan; ook delen we een google doc waarin je met elkaar kunt praten, denken, luisteren en afspreken. 
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 3 april om 15.00 in via  deze link (het is handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Wil je meer lezen over de achtergrond van dit gesprek? Lees hier meer over de aanleiding van deze reeks, lees hier Derk’s reflectie op het gesprek van 20 maart en hier de terugblik op het gesprek van 27 maart. En wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.