agenda

Online Co-creatie Borrel: Nederland na Corona 2

27 Mar, 2020

 
Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op vrijdag 20 maart organiseerden we daarom onze eerste online co-creatie borrel; aankomende vrijdag is het tijd voor het vervolg! Praat je mee?
 
Wil je meer lezen over de achtergrond van dit gesprek? Lees hier meer over de aanleiding van deze reeks en lees hier Derk’s reflectie op het gesprek van 20 maart. En wil je graag op de hoogte blijven van volgende gesprekken? Laat hier je gegevens achter.
 
Op vrijdag 20 maart jongstleden hadden we met ruim 200 mensen een eerste open gesprek over #NederlandnaCorona – een gesprek wat we juist nu moeten voeren. Dit beviel erg goed: heel veel mensen met verschillende ideeën en vragen vonden elkaar, zoals je terug kunt lezen in Derk’s reflectie op het gesprek en in de (geanonimiseerde) chat die vol staat met interessante gedachten, voorbeelden, leestips en dergelijke. Het is een rijke inspiratiebron voor iedereen om verder mee te gaan.
 
Het beviel ons ook zo goed dat we dit wekelijks gaan doen: zolang het zinvol lijkt zullen we elke vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur ‘middags met elkaar in gesprek gaan. Iedereen die wat kwijt wil, vragen of ideeën heeft of gewoon wil luisteren is welkom. We faciliteren dit vanuit DRIFT omdat we een platform en ruimte willen bieden om even te ontsnappen aan de korte termijn en de kans te creëren dat er nieuwe contacten, inzichten en acties ontstaan. Welke? Dat is aan jou en ons allen.
 
Nederland na Corona: het tweede gesprek
We gaan dus verder waar we gebleven waren, maar waar we de eerste keer het experiment volledig open aangingen, proberen we ditmaal iets meer kader te geven. We beginnen en eindigen plenair; hiervoor kun je inloggen met deze link (opgeven is niet nodig!).
 
Tussendoor kun je deelnemen aan een van de vier deelgesprekken (houd de link van de sessie van jouw voorkeur bij de hand, zodat je na het eerste plenaire gedeelte makkelijk naar de deelsessie kunt gaan!):

  • De Doeners: vol met (nieuwe) ideeën om dit gesprek on- en offline te organiseren
  • De Dromers: verbeelden, vertalen, verhalen van mogelijke en gewenste toekomsten
  • De Denkers: verzamelen en ontsluiten van alle visies, meningen en inzichten die rondgaan
  • De Doormodderaars (vindt plaats in de plenaire sessie-ruimte): overvallen door de crisis en nu er maar het beste van proberen te maken

Voor elke groep maken we een apart gesprek aan en een google doc waarin u met elkaar kunt praten, denken, luisteren en afspreken. Voor degenen die zich nergens thuis voelen of gewoon willen rondhangen blijven we ondertussen ook met elkaar in de algemene ruimte (mensen die niet via de app (op telefoon, tablet of laptop) deelnemen blijven automatisch in de plenaire ruimte). Daar voeren we een algemeen gesprek waarin we kijken wat er gebeurt.
 
Doe mee!
Praat je mee? Log vrijdag 27 maart om 15.00 in via deze link (het is handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 17.00 uur. Tip: Zoom werkte het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk. 
 
Wil je meer lezen over de achtergrond van dit gesprek? Lees hier meer over de aanleiding van deze reeks en lees hier Derk’s reflectie op het gesprek van 20 maart. En wil je graag op de hoogte blijven van deze reeks gesprekken? Laat hier je gegevens achter.