agenda

Live podcast recording: ‘Voer voor verandering’

07 Nov, 2023

 

(this page and the event itself are in Dutch)

 
Het probleem kan niet groot genoeg zijn, of innovatie wordt als de oplossing gezien. Maar hoe zit het dan met stoppen, uitfaseren, afleren, slopen of zachtjes naar de uitgang begeleiden? Voor een duurzame en rechtvaardige toekomst is het essentieel. Toch praten we daar veel minder over, of pas als het (te) laat is. 

Dinsdag 7 november organiseert DRIFT daarom in Theater Walhalla in Rotterdam haar allereerste interactieve podcast-avond over afbouw. Maak mee hoe Wouter Mulders in gesprek gaat met stopstrateeg Marije van den Berg en aspirant-Minister van Afbraak Derk Loorbach. Stel je vragen live in de podcast en praat – zodra de microfoon weer uit is – onder het genot van een drankje na met andere transitiemakers. Koop hier je kaartje!

 

Onze podcast ‘Voer voor verandering‘ gaat het vierde seizoen in. We gaan bezig met de vraag: als goede afbouw zo belangrijk is voor een groener en eerlijker Nederland, waarom zien we er dan zo weinig van?

 

Want of het nou gaat om ambtenaren die zich buigen over de mobiliteit van de toekomst, (boeren)bedrijven die groener willen worden, of burgers die in coöperaties duurzame energie opwekken: men is over het algemeen liever bezig met opbouw dan met afbouw.

 

In vijf afleveringen, duiken we die vraag in door middel van muziek, verhalen en gesprekken met (oud-)burgemeesters, activisten, een rouw- en verliestherapeut en allerlei andere experts en ervaringsdeskundigen.

 

En omdat we meer willen doen dan alleen (uit)zenden, gaan we dinsdagavond 7 november een live podcast opnemen, waarin we in gesprek gaan met ons netwerk over afbouw. En daar kun jij bij zijn!

 

Het programma ziet er als volgt:

  • 18:30 – deuren open
  • 19:00 – start van de avond met inleiding
  • 19:45 – live opname met Wouter Mulders, Marije van den Berg en Derk Loorbach
  • 20:30 – afsluiting
  • 21:00 – napraten en gelegenheid tot drankje

 

De avond zal plaatsvinden in Theater Walhalla’s ‘Kleine Walhalla’, Sumatraweg 9-11 op Katendrecht in Rotterdam.

 

Kaartjes kosten 12 en zijn >>> te koop via deze link <<<.