agenda

Kansen voor de bestaande stad: leren en experimenteren in een transitieproces

12 Oct, 2018

Hoe kunnen we leren en experimenteren in een transitieproces? In het laatste college van de reeks Energietransitie als kans voor de bestaande stad bouwen we onder leiding van DRIFT-er Charlie Spork voort op het transitieperspectief en gaan we in op de rol van leren en experimenteren in transitieprocessen.

In de afsluitende bijeenkomst bouwen we voort op het overkoepelend transitieperspectief waarmee de reeks is afgetrapt. Het transitieperspectief stelt op scherp welke interventies of strategieën de potentie hebben om bij te dragen aan een duurzame toekomst en welke daarentegen bijdragen aan behoud en optimalisatie van een onduurzame status-quo.

Onder begeleiding van docent Charlie Spork zullen we ingaan op de bepalende rol van leren en experimenteren in een transitieproces en hoe we dat in onze eigen projecten vorm kunnen geven. Daarnaast zal Charlie enkele inzichten uit het DRIFT rapport ‘Nieuwe Energie voor Rotterdam’ presenteren, waarin DRIFT en ingenieursbureau ARUP enkele paden voor Rotterdam uitstippelen om binnen de klimaatdoelen van Parijs te blijven.

College- en discussiereeks
Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een reeks van 7 open toegankelijke bijeenkomsten verspreid over 2018, rondom het thema Energietransitie als kans voor woningverbetering. De reeks wordt georganiseerd door Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en DRIFT’s Transition Academy. Iedere bijeenkomst wordt een (deel)thema uitgelicht door een deskundige uit de praktijk. Aansluitend hierop is er een lunch en mogelijkheid tot een verdiepende, gefaciliteerde discussie. Lees meer over de reeks.

Voor wie?
De transitieopgave binnen de bestaande bouw vraagt om samenwerking tussen veel verschillende partijen. Ben jij een stedenbouwkundige, architect, ambtenaar, ondernemer of beheerder die graag meedenkt over de effecten van de energietransitie op de gebouwde omgeving en jouw rol in deze maatschappelijke opgave? Meld je dan aan.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deelname? Meld je hier aan aan voor deze bijeenkomst. Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar coördinator Mimi Slauerhoff.