agenda

CycleHack Rotterdam – fietsen kan nóg leuker

15 Sep, 2017

 

Wil jij meedenken en meedoen om van Rotterdam een (nog) betere fietsstad te maken? Doe dan mee met de CycleHack!

Tijdens het Global CycleHack Event komen fietsliefhebbers namelijk samen in hun stad, om het fietsen in die stad nog leuker en beter te maken. De CycleHack movement begon in 2014 en in 2017 zal er op vijf continenten en in een totaal van meer dan 25 steden een CycleHack plaatsvinden. Ook in Rotterdam vindt er dit jaar een CycleHack plaats en gaan we met een groep Rotterdammers voor diverse fietsvraagstukken een oplossing zoeken – en dat allemaal binnen 48 uur. Chris Roorda van Drift: “Er zijn plekken in onze stad waar het fietsen nog ver achterblijft en dat mag snel veranderen. Met deze CycleHack hopen we die verandering te versnellen.”

De CycleHack start op vrijdagavond 15 september om 18.00 uur, bij de Delta Cycling Campus aan de Vijverhofstraat 122. De deelnemers maken kennis met elkaar, verzamelen de slimme fietsideeën en vormen de teams. Zaterdag gaan zij de hele dag in groepjes aan de slag en werken ze het idee verder uit naar een prototype. Deze concepten en prototypes worden vervolgens op zondag te gepresenteerd aan elkaar en andere geïnteresseerden.

Tussen het harde werken door is er uiteraard ook nog ruimte voor ontspanning: zaterdagavond wordt afgesloten met een BBQ en live muziek, en op zondagochtend is er voor de liefhebber een fietstocht en ontbijtje om mee wakker te worden.

Ben jij (een beetje) handig en creatief en heb je goeie ideeën over het fietsen in Rotterdam? En lijkt het je ook nog eens leuk om dit idee in zeer korte tijd verder uit te werken tot een echt prototype? Meld je dan aan voor CycleHack Rotterdam!

Op de hoogte blijven of meedoen? Blijf up-to-date door de CycleHack te volgen op Facebook of meld je meteen aan voor het evenement.