agenda

Alumnidag: Transities in het Sociaal Domein

26 Sep, 2017

De afgelopen twaalf jaar hebben wij als DRIFT / Transition Academy meer dan duizend cursisten begeleid bij het opdoen en toepassen van transitiekennis. We horen regelmatig van onze oud-cursisten, over de behoefte om elkaar weer eens te zien of juist over de behoefte aan een inhoudelijke opfrissing. Vaak krijgen we de vraag: “Kunnen jullie organiseren dat ik gelijkgestemde geesten kan ontmoeten? Tijdens een alumnidag bijvoorbeeld?”

 

Natuurlijk kunnen we dat. Bovendien zijn ook wij heel benieuwd hoe het met jullie gaat en wat jullie meenemen uit de masterclasses en workshops – en wat niet. Daarom organiseren wij, als start, op dinsdagmiddag 26 september een alumni-middag voor oud-cursisten in het sociaal domein en aanverwante domeinen zoals zorg en welzijn.*

Wat? Een interactieve, informele middag met veel ruimte voor jou, je ervaringen en je groeivraag

Wanneer? Dinsdagmiddag 26 september 2017

Waar? In de Gelderlandfabriek te Culemborg

Wie? De middag is bedoeld voor alle DRIFT-alumni met interesse in het sociaal domein. Dat wil zeggen: je volgde in de afgelopen jaren de masterclass Transitiemanagement, Societal Transitions, Versnelling van de Energietransitie, Sociale Innovatie of Voedseltransitie, de Transitie 4-Daagse, de leergang Transitiemanagement in het Sociaal Domein,  of – niet te vergeten- een van onze vele in-companytrainingen en je bent werkzaam of geïnteresseerd in de transitie in het sociale domein, de gezondheidszorg, welzijn of aanverwante sectoren, systemen of domeinen.

Het programma:

  • Om 12.30 ben je welkom voor een kop koffie en een hernieuwde kennismaking
  • Van 13.00 tot 14.00 werpen we een gezamenlijke blik op de laatste ontwikkelingen in het sociaal domein, onder andere met Jan Rotmans
  • Van 14.00 tot 15.00 onderzoeken we nieuwe inzichten uit Transitiemanagement en toepassing ervan in de praktijk
  • Van 15.00 tot 17.00 gaan we uiteen in kleine groepen voor reflectie: wat betekent dit voor mijn eigen praktijk?

Tussendoor zorgen we voor veel ruimte om elkaar te ontmoeten en we sluiten de dag natuurlijk af met een borrel. Wil je met wat mensen aansluitend een hapje eten? Reserveer dan zelf een plekje in het restaurant Una Volta.

Klinkt dat goed? We vragen een bijdrage van €55,- (ex. btw) voor deelname; dit is inclusief koffie met een versnapering en een borrel. Je kunt je via deze link aanmelden – het liefst voor 5 september, dan weten we op tijd voor hoeveel mensen we koffie mogen zetten!

Heb je een vraag, een opmerking of iets dat je wil inbrengen op de bijeenkomst? Mail ons op transitionacademy@drift.eur.nl.

* Waarom een alumnidag voor het sociaal domein? Omdat vanuit deze hoek de meeste verzoeken komen en we denken dat een sectoraal transitienetwerk het meest relevant is. In het vroege voorjaar willen we graag ook een alumnidag over de energietransitie organiseren. Heb je daar ook interesse in, of juist in iets anders? Mail ons op transitionacademy@drift.eur.nl.