agenda

Alumni-event: Accelerating the Energy Transition (in Dutch)

18 Jun, 2019

We organize our second network-event for alumni of our Transition Academy that are working on the energy transition on June 18th 2019. Sign up now and join the lecture of Urgenda-director Marjan Minnesma, followed by drinks with fellow-alumni and DRIFT-ers!

Read further in Dutch.

We grijpen deze dag aan om het netwerk van DRIFT-alumni* die bezig zijn met de energietransitie weer bij elkaar te brengen. Alle (oud-)cursisten van DRIFT/Transition Academy zijn uitgenodigd uit om tijdens deze middag mee te luisteren, denken en te versnellen. Hoe vergaat het je in je werk? Waar ben je mee bezig? Welke successen en mislukkingen wil je delen? Welke vragen heb je voor andere oud-cursisten? Wie zou jij ergens mee kunnen helpen? Of misschien kom je gewoon even rustig ademhalen tussen gelijkgestemden…

De middag begint om 14.00 met een interactieve lezing van Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Om 16.00 start de borrel waar ook DRIFT-collega’s bij aan zullen sluiten.

Ben je er bij? Leuk! We vragen je om twee vragen voor te bereiden: een vraag die je aan het netwerk wil stellen en een vraag voor Marjan Minnesma. Samen zorgen we er zo voor het maximale uit de middag te halen. Tijdens de borrel maken we op een informele manier inzichtelijk wie de aanwezigen zijn en met welke vragen jullie aanschuiven.

Over de lezing
Marjan Minnesma is opgeleid als bedrijfskundige, jurist en filosoof en ontwikkelde zich tot één van de boegbeelden van het streven naar een energietransitie in Nederland. Via de in 2007 door haar opgerichte stichting Urgenda werd ze in Nederland bekend door haar initiatieven voor een versnelde transitie naar een energieneutrale samenleving.

Één van haar meest in het oog springende acties is de Klimaatzaak: het succesvolle proces in 2015 tegen de Nederlandse staat waarin een actiever klimaat- en energiebeleid werd geëist. In de lezing voor alumni en deelnemers aan de Masterclass Versnelling van de Energietransitie laat zij haar kennis en ambitie samenwerken, met een verhaal vol urgentie en concrete oplossingen als resultaat. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor dialoog en vragen.

Aanmelden
De lezing en borrel vinden plaats op 18 juni 2019 van 14.00 – 17.30 (inloop vanaf 13.30) bij Impact Hub Amsterdam (Linnaeusstraat 2C).

Bijdrage: Jouw energie. Drankjes tijdens de borrel zijn voor eigen rekening. Meld je wel even aan!

En wil je je kennis over versnelling van de energietransitie nog verder uitbreiden en opfrissen? Meld je dan ook aan voor de (Engelstalige) workshop Prosumer Businessmodellen in de Energietransitie, voorafgaand aan de lezing. Lees hier meer. Ook deelname aan de workshop is gratis, maar meld je wel aan voor 31 mei!

*Ben je geen alumnus maar wel interesse om erbij te zijn? Als er plaatsen over zijn ben je van harte welkom. Neem even contact op met ons via transitionacademy@drift.eur.nl.